Het Akkoord van Albrandswaard is gesloten!

Op maandag 6 januari werd het akkoord van Albrandswaard gesloten. Tijdens een feestelijke slotbijeenkomst op het stadhuis zetten burgemeester Jolanda de Witte en voorzitter Peter Stoel van muziekvereniging Volharding namens respectievelijk de gemeente Albrandswaard en 59 organisaties hun handtekening. 

Tussen 1 oktober en 6 januari heeft de kopgroep een mooi akkoord weten te maken dat door maar liefst 59 culturele- en sportverenigingen, huisartsen, welzijnsorganisaties, ondernemers en fondsen werd onderschreven. 

 

Ben je ook geïnteresseerd in de begeleiding naar een akkoord? Deze methode werkt!
Als procesbegeleider en formateur van lokale (sport)akkoorden heb ik in samenwerking met
Pridea en Paul van Elk infographicdesign een proces op maat ontwikkeld.  De combinatie van de instelling van een kopgroep, bijeenkomsten en werkgroepen, met het gebruik van een app en veel aandacht voor beeldtaal is uniek. Het zorgt voor optimale samenwerking en een concreet en breed gedragen akkoord.

De app XiBE
Uniek in onze aanpak is de mogelijkheid om via de app XiBE mee te kunnen doen. Iedereen kan inloggen en via smartphone, tablet of computer ideeën delen, liken en reageren op de voorstellen van anderen. XiBE werd door Pridea ontwikkeld voor het bedrijfsleven en is een beproefde manier voor ideeënrealisatie. De app blijkt een zeer welkome aanvulling te zijn om partijen in de gemeente die niet altijd bij alle bijeenkomsten kunnen zijn, toch op een eigen moment mee te laten doen. Bijkomend voordeel voor alle betrokkenen, niet in de laatste plaats de gemeente, is dat alle inbreng digitaal en realtime te bekijken is.

Beeldtaal en infographics
Een ander belangrijk element is de nadruk die we in onze methode leggen op visualisatie. We ontwikkelen graag een eigen identiteit bij het akkoord en met duidelijke infographics, omdat we geloven dat beeldtaal sterker werkt dan grote lappen tekst.

Deze unieke methode werkt!
Visuals zorgen voor duidelijkheid, de app XiBE voor actieve inbreng van alle betrokkenen in het hele proces en
Marco voor de verbindende factor tussen gemeente, verenigingen, ondernemers en vertegenwoordigers vanuit onderwijs-, zorg-, welzijns- en andere organisaties die mee willen doen.

Interesse?
Neem dan snel contact op met Marco Kooiman via marco@bureaumdj.nl of
06-21801899

logo-akkoord-albrandswaard
infogrpahic-albrandswaard

Werk jij bij een gemeente en spreekt dit proces je aan? Wil je ook een lokaal akkoord met echte betrokkenheid en inbreng van zoveel mogelijk maatschappelijke partners? De traditionele inloopavond vervangen door een bruisende, actiegerichte workshop? Neem dan contact met ons op via marco@bureaumdj.nl. Wij helpen jullie graag om ideeën en beleid naar concrete resultaten te brengen.

  • Super belangrijk dat we de komende weken met elkaar op het platform kunnen blijven samenwerken

  • Goed dat deelnemers zelf invulling kunnen bepalen en daarmee aan de slag gaan en niet hun handje ophouden voor een zak geld

  • Ik wist eigenlijk helemaal niet zo goed wat de andere sportverenigingen allemaal al deden

  • We hebben veel meer bereikt in één avond dan ik op voorhand verwacht had  

  • Albrandswaard is op de goede weg om de gemeenschappelijke kennis en het enthousiasme​ om te zetten in concrete resultaten

logo

contact@bureaumdj.nl
06 2180 1899

Contact Us

We zijn er nu even niet, maar je kan ons altijd een e-mail sturen!

Not readable? Change text. captcha txt