Startbijeenkomst het akkoord van Albrandswaard

Op 1 oktober organiseerde Bureau MDJ  de startbijeenkomst voor Het Akkoord van Albrandswaard. Marco Kooiman is er de komende maanden formateur / procesbegeleider. Er ligt een hele mooie kans voor de gemeente, verenigingen, ondernemers en inwoners om tot concrete acties te komen richting een gezond en levendig Albrandswaard: een gemeente waar bewoners, organisaties en ondernemers samenwerken, elkaar kennen en helpen.

Na een interview met wethouder Martijn Heezen (Buitenruimte, Educatie en Sport) gingen de  50 deelnemers in 5 deelonderwerpen met elkaar in gesprek en aan de slag om ideeën te bedenken die in het akkoord van Albrandswaard opgenomen kunnen worden. De energie van de kopgroepleden die ieder een thematafel voor hun rekening namen, maakte dat iedereen actief meedacht en meedeed. Zo werd het een bruisende avond waar al heel veel goede suggesties uitgekomen zijn.

Nu denk je natuurlijk: ‘Dat heb ik vaker gezien, zo’n bijeenkomst. En dan gebeurt er vervolgens niets!’. Sterker nog, een aantal deelnemers sprak die zorg zelf ook uit. Om dat te voorkomen krijgen de deelnemers toegang tot het unieke participatieplatform XiBE van Michiel Dietvorst en zijn Pridea. Daar worden alle uitkomsten van de startbijeenkomst gedeeld, kunnen deelnemers Likes uitdelen, ideeën verrijken, reacties geven en ook nieuwe voorstellen doen. Iedereen kan aangeven of ze mee willen doen bij de uitvoering van een initiatief. Samen met de bijeenkomsten die nog zullen komen bouwen we op deze manier aan het akkoord van Albrandswaard dat eind van het jaar klaar zal zijn.


Vertegenwoordig jij een organisatie uit Albrandswaard die ook graag wil aansluiten?

Bureau MDJ – Sportformateur
logo-akkoord-albrandswaard

Werk jij bij een gemeente en spreekt dit proces je aan? Wil je ook een lokaal akkoord met echte betrokkenheid en inbreng van zoveel mogelijk maatschappelijke partners? De traditionele inloopavond vervangen door een bruisende, actiegerichte workshop? Neem dan contact met ons op via marco@bureaumdj.nl. Wij helpen jullie graag om ideeën en beleid naar concrete resultaten te brengen.

  • We hebben veel meer bereikt in één avond dan ik op voorhand verwacht had  

  • Super belangrijk dat we de komende weken met elkaar op het platform kunnen blijven samenwerken

  • Goed dat deelnemers zelf invulling kunnen bepalen en daarmee aan de slag gaan en niet hun handje ophouden voor een zak geld

  • Ik wist eigenlijk helemaal niet zo goed wat de andere sportverenigingen allemaal al deden

  • Albrandswaard is op de goede weg om de gemeenschappelijke kennis en het enthousiasme​ om te zetten in concrete resultaten

logo

contact@bureaumdj.nl
06 2180 1899

Contact Us

We zijn er nu even niet, maar je kan ons altijd een e-mail sturen!

Not readable? Change text. captcha txt