Wie we zijn

img_1605Bureau MDJ gaat van start met Ronald Hendriks en Marco Kooiman. Met De Jongens levert advies en onderzoek, (interim) management en organiseren congressen en evenementen op sportgebied. Onze opdrachtgevers zijn overheden, sportorganisaties en bedrijfsleven.

Marco is al meer dan 15 jaar werkzaam in de sport. Eerst bij de gemeente Amsterdam en later bij NOC*NSF. Hij was in Amsterdam onder andere projectleider bij grote evenementen als de Amsterdam Marathon, EK’s en WK’s, schreef sportnota’s en was er programmamanager Olympische Ambitie. Voor NOC*NSF was hij projectleider evenementenbeleid en richtte zich zowel op de kracht van grote als van de vele jaarlijks terugkerende evenementen. Ook organiseerde hij congressen onder de titel Sportief Verbinden. Marco is een open en betrokken adviseur en manager die initiatief en externe oriëntatie combineert met politiek-bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsbewustzijn. Een verbinder, geïnteresseerd in sport en gezondheid, veel oog voor persoonlijke groei en het bereiken van concrete resultaten. Hij woont in Hilversum, heeft twee zoons, doet aan triathlon en coacht en traint de pupillen van SV Wasmeer.

Ronald is 20 jaar werkzaam als onderzoeker, interim-manager en adviseur bij de overheid, waarvan 15 jaar als zelfstandig ondernemer. Hij deed dat op het terrein van verkeer en vervoer, maar wil nu graag de kennis van beleid en bestuur inzetten in de sport. Hij is al sinds hij zelf sport betrokken als trainer en bestuurder in het verenigingsleven. Naast actief hockeyer was hij trainer, scheidsrechter en jeugdbestuurslid bij HHC, later bestuurslid van een sportbond (NOLB) en in 2007 was hij mede-oprichter en later bestuurslid van de wielervereniging CTWT. In 2012 richtte hij samen met enkele andere sportliefhebbers de voetbaltak van SV Leidschenveen op. Sinds 2014 is hij voorzitter van deze snel groeiende omnivereniging in Den Haag. Ronald is analytisch sterk, nuchter, communicatief, behoudt overzicht en altijd op zoek naar de beste manier om onderzoek en beleid in de praktijk toe te passen. Is onderzoeksleider, projectleider, adviseur en inzetbaar als onafhankelijk voorzitter. Hij is getrouwd met Ayse, heeft twee pubers, een konijn en zit graag op de racefiets.